Kup Krešimir Ćosić

Kup Krešimir Ćosić: Cedevita Junior na Final Fouru

RIBOLA KAŠTELA – CEDEVITA JUNIOR 77:89 (26-27, 16-24, 15-22, 20-16)

‘Cedevita Junior’ je pobjedom u Kaštelima ostvarila plasman na Final Four Kupa Krešimira Ćosića. Nakon odlične košarkaške predstave gosti iz Zagreba svladali su domaću ‘Ribolu’ rezultatom 89-77.

Kaštelani su veliki otpor pružili u prvom poluvremenu, posebno u uvodnoj četvrtini koju su igrači novog izbornika Damira Mulaomerovića dobili sa minimalnih 27-26 u obostrano efikasnoj igri. Na veliki odmor gosti su otišli sa zalihom od devet poena koja je u nastavku otišla i do brojke 20.

U završnoj dionici Damir Rančić uvodi svoje najmlađe snage kako bi im dao priliku da i oni osjete kako je igrati protiv jedne od najboljih premijerligaških ekipa, a kaštelanski mladići su priliku objeručke iskoristili i poprilično smanjili vodstvo Zagrepčana.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Radović s 27 koševa i 7 skokova, dok su domaće predvodili Vidović sa 16 i Svalina s 14 poena.

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: Mislim da je prije svega ovo bila dosta uzbudljiva i za nas dosta teška utakmica. Ekipa Ribole Kaštela stvarno igra dobru košarku. Danas su bili izrazito šuterski raspoloženi i nije bilo lako. Međutim, nama je najvažnije da smo se plasirali dalje. Čestitam svojim igračima na Final Fouru u Kupu. Malo smo potrošili neke igrače više nego što smo trebali i jedino što mi je žao je što smo se opustili na +20 i što smo uspjeli doći na nekih 10-12 poena razlike pa smo morali vratiti neke igrače. Želim ekipi ‘Kaštela’ sve najbolje u nastavku sezone, a nas čekaju novi izazovi.”

Damir Rančić, trener Ribole Kaštela: ‘‘Čestitam ekipi Cedevite Junior’na zasluženoj pobjedi i plasmanu na Final Four Kupa Krešimir Ćosić. Isto tako koristim priliku čestitati Damiru Mulaomeroviću na preuzimanju funkcije novog izbornika reprezentacije Hrvatske i kao bivši suigrač i prijatelj želim mu svu sreću. Što se tiče utakmice, gosti su zasluženo pobijedili, a mi smo se, po meni, predstavili u dobrom svjetlu. U prvom poluvremenu smo imali dobar protok lopte i dobar šut za tri poena. Tu smo praktički držali nekakav egal, ali smo imali loš ulazak u treću četvrtinu kad smo bili mekani i nismo odgovorili na njihovu agresivnost. Tu smo se već malo i potrošili, pogotovo naša dva glavna kreatora, Delaš i Svalina, i protivnik nam je pobjegao na 15-20 poena razlike. Pošto mi je u glavi bila i subotnja utakmica u Samoboru koja je za nas još bitnija od ove, zadnju četvrtinu sam malo kalkulirao i dao priliku mlađim igračima koji su je jako dobro iskoristili i praktički nas iz već gotove utakmice vratili na ‘minus 8’, a bilo je još par minuta do kraja. Time su dodatno začinili utakmicu. Svojim igračima čestitam na dobroj prezentaciji, danas smo imali priliku osjetiti ekipu koja igra na puno većoj razini, i organizacijski i fizički, i vidjeli smo otprilike gdje smo u odnosu na njih i koliko još trebamo raditi da bi im se još dodatno približili.”

🔴 Kup Krešimir Ćosić: Ribola Kaštela – Cedevita Junior 🗓 02.02.2022 ⏳ 17:45 h

 

KK Ribola Kaštela

 

Sličan sadržaj