Kup Krešimir Ćosić

SuperSport kup Krešimir Ćosić: Cedevita Junior drugu godinu u nizu izborila finale, Dinamo je dao sve od sebe

CEDEVITA JUNIOR – DINAMO 89:75 (25:24, 27:16, 16:23, 21:12) 

Prvi finalist SuperSport kupa Krešimir Ćosić je Cedevita Junior koja je tako ponovila uspjeh iz prošle sezone. U zagrebačkom polufinalu Vitamini su bili bolji od Dinama 89-75.

Bila je to utakmica u kojoj je Cedevita Junior u ranoj fazi utakmice otišla na +9 (22-13). Krunoslav Simon je sjajno dirigirao igrom svoje momčadi, ali čim je sjeo na klupu Dinamo je uhvatio priključak i stigao na samo poen zaostatka 25-24.

Druga četvrtina donijela je novi bijeg papirnatog favorita Cedevite Junior. Mulaomerovića momčad je stekla je do poluvremena 12 poena viška (52-40), a potom i najvećih +13 na otvaranju treće četvrtine (53-40). Uslijedio je veliki preokret Dinama koji predvođen sjajnim Ivanom Novačićem pravi seriju 20-2,  i dolazi do pet poena viška (55-60).

Krunoslav Simon svojim je iskustvom donio mirnoću svojoj momčadi i kao realizator i kao kreator pa Vitamini do ulaska u posljednju četvrtinu vraćaju prednost na svoju stranu (68-63).

Andro Anzulović je tricom za 68-66 probudio nadu dinamovcima, no Simon, Mustapić i Ciani su svojim koševima, uz dobru obranu cijele momčadi, vrlo brzo Cedevitu Junior usmjerili prema finalu (79-68). Dinamo se kod tog rezultata potpuno slomio te je prednost Mulaomerovićeve momčadi narasla do +17 (85-68). Završne dvije i pol minute bile su odrađivanje posla.

Najbolji igrač Cedevite Junior s 19 poena i 12 asistencija bio je Krunoslav Simon. Mustapić je zabio 23 poena od čega čak 13 s linije slobodnih bacanja uz samo jedan promašaj.

Ivan Novačić je s 20 poena i 6 skokova bio prvo ime Dinama.

Mario Štirjan, trener Dinama-Zagreb: „Čestitke Cedeviti Junior na fer i korektnoj borbi i zasluženoj pobjedi. U prvom poluvremenu smo dopustili previše poena, imali smo problem s obranom pick ‘n rolla Simon ih je uspio uključiti ostale suigrače, dobro ih razigrati i dati im samopouzdanja.. U trećoj četvrtini smo promijenili obranu i našli rješenja za taj pick što je rezultiralo našom najboljom obrambenom četvrtinom. Ulovili smo i šuterski ritam i preokrenuli rezultat, no tu smo se dosta potrošili što se i vidjelo u posljednjoj četvrtini kada nismo dobro reagirali na zonsku obranu. Oni su rutinski kontrolirali stečenu prednost. Mi smo jako ponosni na rezultat koji smo napravili jer smo prvu sezonu u najelitnijem hrvatskom košarkaškom rangu, odigrali smo jako dobar Kup i vjerujem kako ovo nije posljednji put i da nećemo dugo čekati da ponovno budemo među četvero najboljih na Kupu.

Ivan Vučić, igrač Dinama-Zagreb: „Čestitam Cedeviti Junior i želim im sreću u finalu. Nismo zaslužili danas, nismo pokazali želju o kojoj smo pričali posljednjih dana i nismo dali svoj maksimum. Smatram da smo mogli dati više i biti konkurentniji, ali nažalost trenutno nismo ta ekipa.“

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: „Čestitam momcima na finalu. Zanimljiva utakmica, onakva kakve i jesu kup utakmice. Više smo se potrošili nego je bilo planirano, u drugom su nas poluvremenu vodili pet razlike. Međutim, kad smo se konsolidirali i odigrali obranu kako to i inače činimo, došli smo u stabilnu situaciju i pobijedili, što je na kraju i najvažnije. Ušli smo drugu godinu zaredom u finale, još jednom čestitke igračima i mislim da smo zasluženo tu gdje jesmo. Simon i Marčinković su odlični mentori mlađima u smislu pristupa i svega što daju na terenu, Mustapiću je ovo bila jedna od boljih utakmica sezone, Batinić je odigrao dobru utakmicu u svim segmentima igre. Ciani ima 19 godina, a odigrao odlično drugo poluvrijeme, svatko je odigrao svoj dio. Dinamo ima kvalitetu , mislim da su pokazali da su zasluženo ovdje i nitko ih ne smije podcijeniti, pogotovo kad imaju šuterski dan.“

Renato Serdarušić, igrač Cedevite Junior : „Meni je ovo bilo prvo polufinale Kupa, osjećaj je nevjerojatan. Želio bih da se sutra napuni dvorana, da nas navijači podrže jer mislim da će biti dobro finale bez obzira protiv koga ćemo igrati, Cibone ili Šibenke.“

Foto: Marin Sušić/HKS 

Sličan sadržaj