Kup Krešimir Ćosić

SuperSport Kup Krešimir Ćosić: Dinamo preko Šibenke do drugog uzastopnog plasmana na Final Eight

KK Dinamo Zagreb – GKK Šibenka 95:81 (30:20, 27:22, 22:19,16:20)

Dinamo se plasirao u četvrtfinale SuperSport Kupa Krešimir Ćosić pobjedom nad Šibenkom rezultatom 95:81. Dinamo se tako drugi puta zaredom plasirao u četvrtfinale kupa, dok Šibenka nije uspjela ponoviti svoj prošlogodišnji uspjeh.

Nakon uvodnih ispitivanja snaga u kojem su obje momčadi nagovijestile odličnu šutersku večer, Dinamo se serijom lakih poena sredinom prve četvrtine odvojio na prednost od osam koševa razlike nakon koje je strateg gostiju Damir Milačić bio primoran pozvati minutu odmora. Šibenčani nisu uspijevali pronaći pravi ritam te se u drugu četvrtinu otišlo s prednošću Dinama od 10 poena.

Druga četvrtina nastavila se u sličnom ritmu. Dinamo je održavao svoju prednost iz prve dionice, dok Šibenka nije pronalazila način za povratak u utakmicu. Krajem prvog poluvremena Dinamo je ponovno podignuo svoj ritam te je na odmor otišao s 15 koševa prednosti.

U trećoj četvrtini Dinamo je pokušao riješiti utakmicu, ali nikako se nije uspio odvojiti na dovoljno ugodnu prednost zbog brojnih izgubljenih lopti u napadu. Ipak, koncentracija momčadi iz Šibenika pala je krajem četvrtine te se Dinamo odvojio na prednost od 20 koševa razlike koja je za goste bila teško dostižna.

Dinamo u posljednjoj četvrtini nije dopustio iznenađenje. Mirno je priveo utakmicu u Draženovom domu kraju te se plasirao u četvrtfinale SuperSport Kupa Krešimir Ćosić.

Najistaknutiji pojedinci kod Dinama bili su Filip Kraljević koji je upisao 17 poena i Ivan Tvrtko Majić koji je upisao 15. Kod Šibenke se istaknuo Matej Perković s 15 poena, dok je Antonyo Foreman dodao 13.

KK Dinamo Zagreb

 

Sličan sadržaj