Kup Krešimir Ćosić

SuperSport kup Krešimir Ćosić: Slijede polufinala, što kažu treneri?

Prvi je dio završnog turnira SuperSport kupa Krešimir Ćosić završio: iz četvrtfinalnih utakmica mjesto u polufinalnu su zaslužili Cedevita Junior, Dinamo Zagreb, Šibenka i Cibona. O parovima je odlučio ždrijeb, a o svemu ostalom odlučivat će se na terenu.

KK CEDEVITA JUNOR – KK DINAMO-ZAGREB 17.2.2023. u 17 sati

DAMIR MULAOMEROVIĆ, trener Cedevite Junior: “Čeka nas teška utakmica, svakako su sve ekipe motivirane, trofej je u igri. Moramo biti energetski i mentalno spremni da izdržimo tu utakmicu i da pokušamo pobijediti. Dinamo puno bolje igra u posljednjih mjesec dana, imaju kvalitetnu individualnu kvalitetu, tu su Garafolić i Novačić koji su najopasniji napadački igrači. Ovo je specifično natjecanje, čeka nas težak posao ali znamo što trebamo napraviti i mislim da ćemo biti spremni.”

MARIO ŠTIRJAN, trener Dinama-Zagreb: „Plasmanom u polufinale ostvarili smo cilj postavljen prije početka završnog turnira Kupa Krešimir Ćosić, a možda i bitnije za nas je što smo pobjedom prekinuli negativan niz od četiri poraza. U polufinalu nas očekuje utakmica protiv Cedevite Junior, ekipe koja je trenutno u najboljoj formi od svih hrvatskih ekipa. Igraju u visokom ritmu, na svakoj poziciji imaju dva igrača koji ravnomjerno mogu podijeliti minutažu, a povratkom Krune Simona nakon ozljede dobili su veliko iskustvo koje ostalim igračima daje veću sigurnost i samopouzdanje. Nedavno smo igrali međusobno u prvenstvu te pokazali da možemo ravnopravno igrati s njima, no moramo energetski biti na nivou kao što smo bili u toj utakmici i podići razinu igre u obrambenom dijelu kako bismo imali priliku doći do pobjede. Cedevita Junior je favorit i na njima je sigurno veći pritisak, a mi ćemo napraviti sve da odigramo pravu utakmicu i plasiramo se u finale Kupa, što bi za nas bila velika nagrada. Ovim putem bih pozvao sve da u što većem broju dođu sutra na utakmicu kako bismo svi zajedno od polufinala Kupa napravili košarkaški spektakl kakav ovo natjecanje zaslužuje.“

 

GKK ŠIBENKA – KK CIBONA 17.2.2023. u 20 sati

DAMIR MILAČIĆ, trener Šibenke: „Čeka nas ogled s Cibonom, a u jednoj od svojih najava uoči Final Eighta naglasio sam da je Cibona najveći favorit za osvajanje ovog trofeja. Odlično su vođeni i imaju širok roster. Igraju u svojoj dvorani i domaćini su, prema tome imaju sve preduvjete za otići do kraja. Što se nas tiče, kako bi mogli parirati Ciboni koja je u ovom susretu favorit, moramo biti koncentrirani i mudri tijekom cijele utakmice, pokušati je uvesti u neizvjesnost i na taj način vrebati svoju šansu. Međutim, vidio sam da su i u dvorani Dražena Petrovića koševi na 3,05 i da su dimenzije terena iste kao i na Baldekinu, igra nas 5 na 5. Rasterećeni smo i sretni, bez ikakvog pritiska, moramo odigrati hrabru utakmicu pa neka pobijedi bolji.”

JOSIP SESAR, trener Cibone: „Slijedi nam polufinalni ogled sa Šibenkom koja ove sezone igra sjajno. Vodi ju odličan trener, a moj prijatelj Damir Milačić je postavio sustav koji jako dobro funkcionira. Igraju atraktivnu košarku i trebamo se jako dobro pripremiti. Dvaput smo međusobno igrali ove sezone i oba su susreta bila dosta visokog intenziteta te smo stvarno morali dati sve od sebe u svakom segmentu utakmice. U odnosu na prošli dvoboj sa Zadrom moramo popraviti taj radni dio, prije svega tu mislim na defenzivnu tranziciju i obrambeni skok. Nadam se da ćemo u ovom jednom treningu uspjeti ukazati igračima na te pogreške. Što se tiče Šibenke, nakon ozljede im se vratio Paić, njihov stožerni igrač. Treba vidjeti kako ćemo ga zaustaviti jer je on pokretač svih njihovih akcija, pogotovo napadačkih. Imaju i sjajnog šutera Kakara kojeg također moramo limitirati. On će svakako „ispaliti“ svoje lopte, ali naš je zadatak smanjiti mu postotak uspješnosti. Spremni smo, nakon ove pobjede smo se napunili samopouzdanjem i jedva čekamo novi izazov.“

Sličan sadržaj