Kup Krešimir Ćosić

SuperSport Kup Krešimir Ćosić: U utakmici s malo koševa i puno uzbuđenja Šibenka slomila Furnir

ŠIBENKA – FURNIR 68-55 (16:22, 15:12, 24:10, 13:11)

Nakon Cedevite Junior koja je nadigrala Bosco (97-87) polufinale SuperSport kupa Krešimir Ćosić izborila je i Šibenka. U utakmici s malo poena i puno uzbuđenja slavili su protiv Furnira 68-55.

Šibenka je na početku utakmice imala vodstvo 6-3 koje je vrlo brzo neutralizirano. Do kraja poluvremena rezultatska prednost je stalno bila na strani Furnira. Na manje od dvije minute od odlaska u svlačionice ona je iznosila najvećih +9 (25-34). Kakarova trica na isteku napada pokazala se kao ključni koš za ostanak Šibenčana u utakmici, a to je u sljedećem napadu potvrdio Srđan Brocić novom tricom za konačni rezultat prvog poluvremena (31-34), čemu je promašenim bacanjima doprinio i centar Furnira Matej Bošnjak.

Pokretljiva šibenska obrana stvarala je silne probleme Furniru i u nastavku utakmice. Zagrepčani nikako nisu pronalazili put do protivničkog koša, a na drugoj strani Šibenka je nastavila svoju seriju započetu u završnici prvog poluvremena te se zaustavila na seriji 14-0 kod vodstva 39-34. Nakon više od pet minuta igre bez ubačaja led je na drugoj strani tricom probio Filip Paponja, priključio mu se i Mateo Vidović te je prednost opet otišla na zagrebačku stranu 39-40.

Završnica treće četvrtine donijela je obilje sjajnih poteza s obje strane, izmjene u vodstvu, trice, zakucavanja, ali i ozljedu Paponje koji je naletio na Howardov lakat. Drugi je to važan trenutak utakmice jer se nakon njegovog izlaska iz igre Šibenka do ulaska u posljednju četvrtinu odvojila na ogromnih +11 (55-44).

Šibenski napad je na trenutke štekao, ali je obrana bila savršena. Razlog je to da je rezultat nakon dvije i pol minute igre posljednje dionice bio 2-0 za Šibenčane, ali ukupnih 57-44 djelovali su prilično uvjerljivo.

Mateo Vidović je serijom od šest poena za 57-50 (trica, koš i dodatno bacanje) na šest minuta prije kraja najavio dramatičnu završnicu. Pod prekršajem je zabio i Matej Bošnjak pa se prednost istopila na 57-53. Kako je vrijeme odmicalo sve se više osjetio pad energije u šibenskim radovima. Furnir ja na drugoj strani rastao. Pri rezultatu 59-53 Hollingsworth zabija svoje prve poena u drugom poluvremenu i to s linije slobodnih bacanja te je na 3:07 od kraja rezultat glasio 59-55 za Šibenčane.

Uslijedio je treći ključni trenutak susreta. Damir Milačić zonskom obranom zaustavlja zagrebački nalet, a Pavao Paić uzima stvari u svoje ruke. Zabija dvicu pa tricu za 64-55 i zaključava pobjedu Šibenke. Furnir je potpuno pao te momčad s Baldekina na kraju slavi s uvjerljivih 68-55.

Prvo ime susreta bio je sjajni Patrik Jambrović koji je za Šibenčane zabio 17 poena uz 13 skokova i 7 asistencija. Kod Furnira se double-double učinkom, po 10 poena i skokova, istaknuo Matej Bošnjak.

Jeronimo Šarin, trener Furnira: „Ne mogu se oteti dojmu da smo ovu utakmicu dobili u prvom poluvremenu. Prema načinu na koji smo igrali  i izgledali na terenu morali smo imati 10 poena razlike ili više. Možda je i do emocionalnog pražnjenja nakon što smo ušli u Ligu za prvaka, nedostajao nam je onaj ekstra motiv koji nas inače krasi cijelu sezonu. Ekipa nije bila mentalno spremna, mislili su vjerojatno da će to biti lagana utakmica. Previše je bilo zadržavanja lopte u rukama, prespori smo i pretromi bili, nismo mogli pogoditi otvorene šuteve i apsolutno zaslužena pobjeda Šibenke.“

Mateo Vidović, igrač Furnira: „Veći dio prvog poluvremena smo kontrolirali rezultat i onda smo krajem poluvremena primili par poena s istekom napada na neku našu slabiju rotaciju u obrani. Tu se smanjila razlika, a oni su u drugo poluvrijeme ušli s kompletno drugačijim stavom, bili su čvršći i agresivniji. Slabo smo se, ili kasno, prilagodili na to. Odvojili su našeg najboljeg strijelca cijele sezone u drugom poluvremenu, nije mogao ništa, mi ostali se nismo snašli kako smo trebali i doista je njihova pobjeda zaslužena.“

Damir Milačić, trener Šibenke: „Šibenka nije došla do polufinala Kupa od 2000. godine, a s obzirom da smo došli i među osam najboljih u Alpe Adria Cupu i četiri-pet kola prije kraja osigurali Ligu za prvaka, moram reći da smo presretni sa sezonom. Očekivao sam tešku utakmicu zbog prijašnjih utakmica i putovanja. Bilo je bitno oporaviti ekipu i uvjeriti ih da možemo pobijediti Furnir. Dobili smo ih obranom, nismo mogli igrati na poen više jer nam nedostaje svježine. Odlučili smo zaustaviti Hollingswortha s obzirom da sam na zadnjoj utakmici protiv Dinama procijenio da je on ključan. Čestitke mojim igračima i hvala dečkima koji su došli iz Šibenika, očekujem ih u petak u puno većem broju.“

Patrik Jambrović, igrač Šibenke: „Bila je to teška utakmica, dobili smo malo više na mišiće, s manjim brojem poena. Imali smo u prvom poluvremenu dosta grešaka iz kojih su oni zabijali lake poene, kasnije smo to popravili i počeli bolje pogađati u napadu. Limitirali smo i njihovog najboljeg igrača koji je u prvom poluvremenu imao 11 poena, a u drugom zabio dva. Čestitam svojim momcima na današnjoj predstavi i navijačima koji su nas došli podržati.“

Foto: Marin Sušić/HKS

 

 

 

 

 

Sličan sadržaj