Kup Ružica Meglaj Rimac

Kup „Ružica Meglaj-Rimac“: Šibenik u trileru preko Zadra do Final 4

ŽKK ZADAR – ŽKK ŠIBENIK 73:75 (18:17, 18:31, 24:13, 13:14)

I drugu godinu zaredom košarkašice Šibenika zaustavile su Zadar na putu prema završnom turniru Kupa “Ružice Meglaj-Rimac” na kojem će snage odmjeriti četiri najbolje ekipe u ovom natjcanju. Nakon što su lani slavile na Baldekinu, Šibenčanke su danas u četvrtfinalu igranom na Višnjiku u tijesnoj i uzbudljivoj završnici pobijedile rezultatom 75:73.

Iako su odlično otvorile utakmicu i otišle na prednost od 10:2, Zadranke su gotovo sve prosule već do kraja četvrtine kada je Šibenik stigao na samo poen zaostatka (18:17).

Drugu dionicu gošće su bile bolje. Riješile su ju u svoju korist rezultatom 31:18 za visokih plus 12 na koncu prvog dijela (36:48).

No, tada je uslijedila treća četvrtina koju su domaće igračice odradile bez greške pa se u zadnju četvrtinu ulazi sa prednošću gošća od samo jednog poena (60:61).

Sretnije i spretnije u završnici bile su Šibenčanke jer zadnji šut domaćih djevojaka s pola terena nije pronašao put kroz mrežicu.

Ana Vrsaljko na kraju je susret završila s 32 koša, 13 skokova i 4 asistencije, dok je kod Šibenika prednjačila Josipa Silov sa 26 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Stipe Bralić, trener Šibenika: “Bili smo malo sretniji i spretniji u toj završnici. Svaka ekipa imala je svoje periode dobre i loše igre i rezultat se non stop mijenjao u korist jedne ili druge ekipe. Utakmica je zato sigurno bila zanimljiva za gledatelje. Mi smo u Zadar došli bez centra uz još neke zdravstvene probleme ostalih igračica tako da smo se jedva skupili za ovu utakmicu. S obzirom na stanje u kojem se nalazimo nismo mi ni očekivali laganu utakmicu. Nažalost, ostali smo bez oba centra do kraja sezone i to će nam biti veliki problem. Osigurali smo i treću godinu zaredom Final Four Kupa i najmanje četvrto mjesto u doigravanju što je za nas u ovom trenutku veliki uspjeh. Ali ako nam se ukaže i milimetar prilike da napravimo korak više napravit ćemo sve da to zgrabimo”.

Toni Matešić, trener Zadra: “Individualne greške mojih igračica odlučile su ovu utakmicu. Mi smo u dogovoru skrenuli pažnju na Josipu Silov i Miju Vukšić jer smo znali da od njih prijeti najveća opasnost izvana. Taj dogovor u prvom poluvremenu nismo ispoštovali i one su pogodile nekoliko trica. Šteta za poraz jer imam osjećaj da smo ih nekim našim greškama konstantno vraćali u utakmicu”.

Sličan sadržaj