Nekategorizirano

FAVBET Premijer liga (3. kolo): Kvarner 2010 nakon produžetka slavio u Dubrovniku

DUBROVNIK – KVARNER 2010 76:81 (14:19, 23:15, 17:14, 13:19, 9:14)

KK Dubrovnik je u trećem kolu FAVBET Premijer lige ugostio riječki Kvarner 2010, povratnika u elitno društvo hrvatske košarke. Domaća je momčad u ovaj susret ušla nakon dva uzastopna poraza u uvodnim kolima, protiv Cibone doma i Splita u gostima. Kvarner je, s druge strane, u Gospino polje došao na krilima domaće pobjede protiv sinjskog Alkara u prethodnom kolu. Gosti su slavili nakon produžetka 76:81.

Prva četvrtina započela je uzajamnim ispitivanjem snaga. Za domaće su pogađali Tomislav Cvitković i Andrija Blatančić, dok su Riječane predvodili Petar Ogrizović i Paolo Marinelli. Premda je riječki sastav bio u stalnom vodstvu, Dubrovčani su tricama Roka Gizdavčića uspjeli držati priključak. Ipak, Kvarner 2010 je nakon dvaju brzih protunapada koševima Marijana Čakaruna došao do vodstva od plus pet, 14:19.

Drugu četvrtinu tricom je otvorio Petar Dubelj za minus dva, a odmah potom rezultat je poravnao Tomislav Cvitković, ubacivši zatim i dodatno bacanje za prvo vodstvo Dubrovnika na utakmici. Kvarner je odgovorio preko Čakaruna, no tada su uslijedili ubačaji Lovre Klarića i Blatančića, što je primoralo trenera Antu Nazora do pozove time-out.

Kvarner se vratio tricom Marinellija, što je pak bio signal za klupu Dubrovnika da pozove minutu odmora. Sredinom druge četvrtine na semaforu je bilo 26:26. Tada riječka ekipa pojačava tempo i u obrani i u napadu i tricom Marinellija prelazi u vodstvo. S druge strane stiže odgovor mladog Matea Tomaševića i tri minute prije kraja poluvremena obje su momčadi bile poravnate, 29:29.

Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo i koš Juliena Lewisa za Kvarner, još jednu tricu Dubelja, koš-faul Eyassua Workua te prekršaj na Dubelju na šutu za tri poena sa istekom vremena. Dubrovčanin je pogodio dva od tri bacanja i na veliki odmor se otišlo s vodstvom KK Dubrovnik 37:34.

Nastavak susreta bolje je otvorio KK Dubrovnik, koševima Workua i Cvitkovića nakon dobrih reakcija u obrani, odvojivši se na plus šest. Uzvratio je Marinelli, no Dubrovnik pojačava obranu i uskoro odlazi na plus 12; sredinom treće četvrtine rezultat je bio 52:40, na što je riječka klupa reagirala minutom odmora.

Kvarner se nakon toga vraća serijom 8:0, preko Ivana Miličevića i Lewisa, tako da je minutu prije kraja treće četvrtine rezultat bio 52:48. Do kraja četvrtine Dubrlj je pogađao s linije za slobodna bacanja tako da se u posljednju dionicu igre ušlo s rezultatom 54:48 za domaću momčad.

Marinelli je četvrtu četvrtinu otvorio tricom i košem iz solo-prodora, približivši Kvarner na samo koš zaostatka. Uzvratio je Worku tricom za KK Dubrovnik na asistenciju Gizdavčića, a samo par trenutaka poslije njih dvoje je zamijenilo uloge – strijelac je Gizdavčić sa zvukom sirene, a dodavač Eyassu Worku.

Loure Sime Lisica je pogodio tricu za minimalno vodstvo Kvarnera 61:62 četiri minute prije kraja utakmice. Tricom, i to kakvom, je uzvratio Roko Gizdavčić; sa svoje polovice terena za novo vodstvo Dubrovnika, 64:62. Novi dalekometni šut Workua i dvije minute prije kraja utakmice KK Dubrovnik je na plus pet.

Najbolji igrač Kvarnera, Paolo Marinelli, tricom za izjednačenje 31 sekundu prije kraja donosi dramu u Gospino polje. KK Dubrovnik nije uspio realizirati posljednji napad, a riječki sastav u preostalih pet sekundi također nije došao do koša. Pobjednika su morali odlučiti produžeci.

Dodatnih pet minuta igre otvorio je Kvarner tricom Miličevića za plus tri Riječana. Ubrzo nakon toga prekršaj na Dubelju i to na šutu za tri poena. Najbolji strijelac Dubrovčana pogađa sva tri bacanja i na semaforu je novo izjednačenje, 70:70. Dubelj i Blatančić vraćaju domaće u vodstvo, no brzo odgovara Luka Vucić.

Marin Đugum za Kvarner pogađa tricu i zatim hvata važan obrambeni skok, a u sljedećem napadu Riječani uspijevaju izboriti prekršaj Lovre Klarića za slobodna bacanaja Đuguma. Dubelj uspijeva zabiti tricu trideset sekundi prije kraja produžetka, za minimalni zaostatak Dubrovčana, 76:77.

Vucić opet diže vodstvo Kvarnera na plus tri ubačajima s linije za slobodna bacanja. Trener domaće momčadi Ivan Perinčić nacrtao je posljednju akciju na minuti odmora. Dubelj je pokušao za tri, ali nije bio precizan. Dubrovčani su morali napraviti brzi faul, što je rutinski kaznio Paolo Marinelli, za konačnih 76:81.


Tekst i foto: KK Dubrovnik 

Sličan sadržaj