Ostala natjecanja

FOTO Memorijalna utakmica u sjećanje na Dražena Petrovića

U punoj zagrebačkoj Areni jučer se održala Memorijalna utakmica u čast Dražena Petrovića. Tisuće i tisuće ljudi došle su nakloniti se i odati počast nikad prežaljenom košarkaškom genijalcu, ali i vidjeti brojne košarkaške zvijezde kako na parketu, tako i oko njega.

Sama utakmica između reprezentacije Hrvatske vođene Josipom Sesarom i europske selekcije igrača pod vodstvom Željka Obradovića i imenom “Team Dražen” bila je naravno vrlo revijalnog tona, s nikad manje bitnim konačnim rezultatom, no neka ostane zapisano kako je Team Dražen upisao pobjedu s rezultatom 110:107, a prvi strijelac utakmice bio je Mario Hezonja s 37 poena.

Hrvatsku su predstavljali Goran Filipović, Martin Junaković, Krešimir Radovčić, Antonio Jordano, Mateo Drežnjak, Filip Krušlin, Mario Hezonja, Dario Drežnjak, Toni Nakić, Krešimir Ljubičić, Roko Prkačin i Danko Branković, dok su za Tim Dražen igrali Marcelinho Huertas, Shane Larkin, Nenad Dimitrijević, Džanan Musa, Andreas Obst, Vanja Marinković, Jaka Blažič, Tornike Šengelia, Dyshawn Pierre, Walter Tavares, Mathias Lessort i Boban Marjanović.

Prisjećanje na Draženovu karijeru počelo je na pravom mjestu: bio je to povratak u 1983. godinu kada je Dražen vodio Šibenku do naslova prvaka Jugoslavije, pobjedom u finalu protiv Bosne. Tadašnju generaciju predstavili su Predrag Šarić, mlađoj generaciji poznatiji kao otac Darija Šarića, Zoran Moka Slavnić i tadašnji trener Šibenke Vlade Đurović.

Uslijedili su potom dolasci nekadašnjih generacija Cibone (Željko Pavličević, Zoran Čutura, Andro Knego, Sven Ušić, Mihovil Nakić), madridskog Reala, Portland je predstavljao njihov legendarni igrač Terry Porter, a ispred New Jerseya, sadašnjeg Brooklyna, stigao je Kenny Anderson.

Iz prvih redova utakmicu je pratila generacija ’92 – srebrni olimpijci iz Barcelone: Stojko Vranković, Toni Kukoč, Dino Rađa, Aramis Naglić, Danko Cvjetićanin, Vladan Alanović, Franjo Arapović, Žan Tabak i Alan Gregov, a u vidno emotivnom trenutku pridružio im se i sam Dražen Petrović u hologramskom obliku.

Draženu su se poklonili i hrvatski NBA igrači Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac, gromoglasan pljesak publike izazvao je i Luka Dončić, slovenski reprezentativac i mega zvijezda NBA, a publiku su pozdravili i bivši hrvatski NBA igrači Roko Leni Ukić, Gordan Giriček i Damjan Rudež.

Uz parket mogla su se vidjeti i mnoga druga košarkaški nezaobilazna lica: uz obitelj Petrović i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića bili su tu predsjednik i glavni tajnik FIBA Europe Jorge Garbajosa i Kamil Novak, Doron Jamchi, Vlade Divac, Neven Spahija je bio pomoćni trener Tima Dražen, a bili su tu i Nikos Galis, Panayiotis Yannakis, Žarko Paspalj, treneri Bogdan Tanjević, Svetislav Pešić i Rusmir Halilović i nebrojeni drugi. Kao i mnogo puta do sada, i jučer je dokazano – košarka je most koji spaja.

 

 

Sličan sadržaj