Premijer ženska ligaPrva ženska ligaSkupina ASkupina B

ŽKK Split izborio ostanak u Premijer ženskoj ligi

ŽKK ORKA – ŽKK SPLIT 51:81 (22-14, 13-19, 6-28, 10-20)

U uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Premijer žensku ligu u idućoj sezoni Split je i drugi puta slavio protiv Orke i tako potvrdio ostanak u Premijer ligi. Ovoga puta u Zagrebu je bilo 81:51. Susret kao da je bio preslika dvoboja od prije tri dana u Splitu kada je Orka također rezultatski parirala u prvom poluvremenu, a nastavak pripao iskusnijim Splićankama koje su treću četvrtinu dobile 28:6 i tako otklonile svaku neizvjesnost. Orka je odlično ušla u susret i na krilima Ive Pavić i Nike Mateković povela 18:6, a prvu četvrtinu dobila 22:14. Do poluvremena su gošće uhvatile priključak (35:33), a susret prelomile u spomenutoj trećoj četvrtini.

”Čestitke treneru Grginu i njegovim igračicama na dvije zaslužene pobjede. Ponovila se ista priča kao i u prvoj utakmici u Splitu kada smo također prvo poluvrijeme odigrali odlično, a u drugom je uslijedio pad gdje se vidjela razlika u kvaliteti između Premijer i Prve lige. Ono što sam curama rekao i prije prve utakmice da su nam ove dvije utakmice sa Splitom su nagrada za ovu sezonu. Preponosan sam i prezadovoljan kako smo odigrali ovu sezonu. Nemamo za čim žaliti i nemamo vremena jer nas čeka završnica juniorskog Prvenstva Hrvatske”, kazao je trener Orke Kristijan Belošević.

”Svaka čast Orki i treneru Beloševiću na uspjehu koji su napravili. Borili su se i imaju kvalitetu. Mi smo kao i u Splitu bolje zaigrali u nastavku i cilj smo ispunili. Nadamo se da sljedeće sezone nećemo igrati ove dodatne utakmice već osigurati ostanak puno ranije”, dodao je Boran Grgin, trener Splita.

Split je predvodila Gabrijela Vusković s 19 poena i 5 asista. Ivana Brnas je dodala 13, Dora Čipčić 12, a Božena Perić 10. Lea Maršić je uz 8 poena imala 12 skokova. Kod Orke Pavić (10sk) i Mateković su ubacile po 16 poena, a Ivana Mamić 7.

KOMPLETNA STATISTIKA 

K. Galić za ŽKK Orka

Sličan sadržaj