Premijer ženska liga

Igračice Raguse četvrti put zaredom prvakinje Hrvatske!

Četvrtu godinu zaredom Ragusa je najbolja ženska ekipa u Hrvatskoj. U petoj odlučujućoj utakmici finala doigravanja Dubrovčanke su kao gošće slavile u Zagrebu kod Trešnjevke 56:49 i s ukupnih 3-2 u seriji stigle do novog naslova.

U odnosu na prethodna četiri susreta u finalu doigravanja kada su domaće ekipe uvjerljivo slavile u ”majstorici” smo gledali prednost Trešnjevke pune tri četvrtine i sjajnu posljednju četvrtinu Raguse koja je serijom 13:0 okrenula susret na svoju stranu. Zagrepčanke su povele na startu 9:1, a do odmora (25:22) vidjeli smo dosta grešaka specifičnih za utakmicu koja odlučuje o naslovu. Gošće je u susretu držala Lea Hajdin koja je u prvom poluvremenu ubacila 13 poena, a najbolje minute Trešnjevke 2009 vidjeli smo u trećoj četvrtini kada su prvo Lena Bilić i Viktorija Ćurić odvele sastav Deana Nemeca na +8 (34:26), a najvećih +10 (39:29) bilo je nakon koševa Nike Rodek i Zare Valčić. Činilo se u tim trenucima da susret lomi, ali tako nisu mislile Iva Todorić, Tea Perić i Hajdin koje do isteka treće četvrtine smanjuju prednost Trešnjevke (41:37).

Start posljednje četvrtine obilježila je Lina Strilić koja je ubacila dvije uzastopne trice i bila začetnik spomenute serije 13:0. Više od sedam minuta ostala je Trešnjevka 2009 bez koša pa su Hajdin, Todorić i Carmen Miloglav odvele Ragusu na +9 (50:41). Kratku nadu domaćinu vraća Nina Novak sa šest uzastopnih poena, ali Miloglav uz koš i dodatno bacanje te Perić potvrđuju pobjedu Raguse za novo veliko slavlje.

”Promijenile smo neke stvari u toj četvrtoj četvrtini gdje smo ostavili Fleischer na klupi i išle na svaku loptu. Možda nam je u prilog išla i činjenica da je Nina Novak ostala predugo na klupi što se vidjelo kada su imale manjak igrača na šuterskim pozicijama. Odigrali smo puno bolju obranu i mogu samo pohvaliti svoju ekipu na srčanosti i borbenosti kojom smo stigle do četvrtog naslova, a naravno i mladu ekipu Trešnjevke na borbi. U toj završnici je iskustvo bilo na našoj strani iako se Trešnjevka nije predavala. Nakon dominacije domaćina u prethodnim utakmicama znala sam ako dođe do pete utakmice to će biti borba na svaku loptu na što smo mi bolje odgovorili i zasluženo slavili”, kazala je Cvetana Matić, trenerica Raguse.

”Čestitke Ragusi na novom naslovu. Najgore za nas je što smo vodili tri četvrtine i izgubili utakmicu u posljednjoj četvrtini. Znali smo da će iskustvo biti njihova prednost a jednostavno bio sam ljut na igračice kod deset razlike za nas kada su cure pomislile da je utakmica gotova. Tada smo trebali još pojačati, a ne čekati da se utakmica sama dobije. To je danak neiskustvu, a ja nemam što zamjeriti igračicama jer prije početka sezone zaista nas nitko nije vidio u ulozi da igramo ”majstoricu” za prvaka Hrvatske. Ja sam super zadovoljan s njihovim pristupom i rezultatima, a moramo naučiti pobjeđivati a to je proces koji traje dulje. Vjerujem da ćemo u slijedećoj sezoni biti još bolji”, kazao je trener Trešnjevke 2009 Dean Nemec.

”Čekali smo svoju priliku i napokon je dočekali. Prve dvije utakmice smo izgubili u Zagrebu i rekle smo same sebi ako želimo biti prvakinje moramo napraviti break. Tako je bilo, bili smo strpljivi iako nas prve tri četvrtine nije išlo. Na kraju nam se vratilo i moram reći da smo mi malo čudo jer su nas svi željeli skinuti s trona a mi smo opet sa skraćenom rotacijom stigle  do naslova uz najteži mogući put. Čestitke i Trešnjevci na vrhunskoj igri i ova serija je zasluženo stigla do pete utakmice, a skidam kapu svojim curama jer smo zaista zasluženo ovo dobile ‘, kazala je Miloglav, kapetan Raguse koja je ubacila 10 poena uz 6 asista i uz Hajdin (19p) i Todorić (9p, 11sk) predvodila gošće.

”Ušle smo dobro u utakmicu i odigrale jako dobre tri četvrtine. Nažalost imala sam problema s osobnim pogreškama zbog čega nisam mogla igrati najbolju obranu. Na kraju nismo uspjele izdržati jer su one ipak iskusnije i zasluženo su dobile. Nama je najveći problem što smo toliko mlade i jednostavno u nekim trenucima se ne znamo izvući iz nekih problema. Nadamo se da je iduća sezona naša”, kazala je Novak koja je ubacila 9 poena. Trešnjevku su predvodile Ćirić 12 i Rodek s 11 poena.

 

Sličan sadržaj