Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (3. kolo): Pobjede Trešnjevke, Požege i Pule

TREŠNJEVKA 2009 – ZADAR PLUS 102:65 (26:12, 24:16, 20:24, 32:13)

U utakmici 3. kolo Premijer ženske lige Trešnjevka 2009 je kao domaćin nadigrala Zadar Plus 102:65.

Utakmica je od početka imala samo jedan smjer. Već nakon nekoliko minuta Trešnjevka 2009. je vodila, a na kraju prve četvrtine već je bilo 26:12. Prednost domaće ekipe više nikada nije pala ispod tih +14. Čak 19 postignutih trica Trešnjevke 2009 definiralo je odnose u ovom susretu. Domaća ekipa bila je  napadački preraspoložena za gošće iz Zadra koje su postigle u konačnici sasvim solidnih 65 koševa u napadu, no “stotka” domaće ekipe bila je nedohvatljiva.

Trešnjevčanke su imale tri igračice sa po pet postignutih “trica” (Ćurić, Bilić i Gažić) i na sve to još i Ninu Novak koja je dominirala utakmicom uz triple double učinak od 18 koševa, 11 asista i 11 skokova. Cijela ekipa Trešnjevke bila je dobro ugođeni stroj koji je utakmicu cijelo vrijeme vodio u samo jednom pravcu – prema uvjerljivoj pobjedi.

Dean Nemec, trener Trešnjevka 2009:
Čestitam svojim igračicama na uvjerljivoj pobjedi i impresivnom napadačkom učinku u skladu sa planom kojim smo pripremali utakmicu i željeli igrati. Na obrani ćemo raditi, a napad neka samo ostane na nivou kojim smo u posljednje dvije utakmice postigli 187 koševa i 30 trica. Forma cijele ekipe nam je u usponu i to veseli, a nadamo se da ćemo je što duže uspijevati i zadržati te oporaviti sve ozlijeđene i bolesne što je prioritet u slijedećem periodu.
Nina Novak, igračica Trešnjevka 2009:
Igrali smo stvarno dobru utakmicu. Bilo nas je u svim segmentima igre. Na početku smo dobro krenuli, ali se nismo mogli rezultatski skroz odvojiti do drugog poluvremena. Šut nas je odlično poslužio i zabili smo puno trica što je napravilo utakmicu još zanimljivijom. Takđer smo odigrali i bolju obranu nego u prijašnjim kolima što je bio i cilj. Čestitam gošćama na fer i korektnoj igri, a mi se okrećemo novim izazovima i utakmicama.
Davorka Balić, igračica Zadar plus: 
Čestitala bih igračicama Trešnjevke na zasluženoj pobjedi. Od početka do kraja utakmice su vodili, a mi smo ušli jako loše u utakmicu. One su to iskoristile i prednost je samo rasla. Nismo zatvarali njihov šut za tri poena koji je danas bio odličan i nismo se dobro vračali u obranu pa smo puno poena primili iz kontranapada. Okrećemo se idućem susretu i nadamo se boljoj igri.
Šime Kraljević, trener Zadar plus:
Čestitam igračicama Trešnjevke na pobjedi. Danas nismo bili na nivou i Trešnjevka je to iskoristila. Okrećemo se idućoj utakmici protiv Šibenika.

Tekst: ŽKK Trešnjevka 2009

PLAMEN POŽEGA – BROD NA SAVI 85:60 (13:15, 17:16, 30:13, 25:16)

Plaman Požega je u trećem kolu Premijer ženske lige stigla do treće pobjede. Ovoga puta na svom parketu Požežanke su bile bolje od Broda na Savi 85:60.

Izjednačeno prvo poluvrijeme je otišlo na stranu gošći (30:31), no u drugom poluvremenu Požega se razigrala i jurnula prema pobjedi. Marija Kešeljević (24) i Lea Miletić (21) postigle su najviše poena za domaću ekipu, dok su u Brodu na Savi prednjačile Ahmad Allyah-Deen (17) i Klara Rimačuk (15).

Utakmica između domaćina ŽKK Pula  i gošći iz Zagreba ŽKK  Medveščak bila je borbena i uzbudljiva.

Igračice domaćeg sastava  osim uvodnog koša gošći preuzele su vodstvo kojeg su održavale do kraja utakmice.

Igračice Medveščaka čitavo vrijeme utakmice se nisu predavale i  svojom borbenošću su “puhale za vrat” domaćim igračicama koje su morale uložiti maksimalni trud da bi izvojevale pobjedu. Domaće igračice su se u prvom djelu odlijepile od gošći na sedam i osam poena razlike, ali svojim greškama su uvijek dozvolile gošćama da se vrate i sanje zaostatak na jedan  ili dva ubačaja.
Drugi dio utakmice je protekao u konstantnijoj igri Puljanki koje su se sredinom treće četvrtine odlijepile na dvoznamenkastu prednost koju su zadržale do kraja utakmice,, iako su gošće uspjele sredinom posljednje četvrtine približiti se na sedam poena zaostatka, ali domaće igračice za razliku od utakmice protiv KAŽL nisu dozvolile preokret i odnijele su zasluženu pobjedu.
Ivan Đukić – trener Pule:

“Čestitam mojim djevojkama na pobjedi, danas su opet odigrale jednu dobru utakmicu, trudile su se i bile su prave te zasluženo su odnijele dva boda. Čim mi igramo razumno počnemo koristiti naše prednosti, napravili smo dva tri puta neku osjetniju razliku onda s nepotrebnim greškama vratimo protivnika, Bez obzira na to kontrolirali smo cijelu utakmicu i zasluženo pobijedili.”

Ivana Ujević – Pula:
“Čestitam mojoj ekipi na pobjedi. Zadržali smo koncentraciju tokom čitave utakmice, osim sredinom treće četvrtine kad smo počeli srljati, ali nakon time out i trenerove ‘jezikove juhe’ vratili smo se našoj igri i odnijeli drugu pobjedu za redom.
Iva Borović Gregov . trenerica Medveščaka:
“Čestitke igračicama Pule na pobjedi, desilo nam se, kao i protiv Trešnjevke, pad realizacije u drugom dijelu,  samo 23 koša što je premalo za pobijediti. U prvom poluvremenu smo imali problem za spriječiti Škare i skok kad smo to zaustavili u drugom djelu razigrale su se Pačkovski, Ujević i Vrdoljak te ih nismo uspjele zaustaviti, a kod nas je bilo jako malo raspoloženih igračica u drugom djelu što se vidi prema realiziranim koševima.”
Jelena Brkičić – Medveščak:
“Čestitam  igračicama Pule na pobjedi te mojoj ekipi na borbenosti, mi se nismo držali svih dogovora što smo pripremali tokom tjedna što je rezultiralo ovim porazom, sada se idemo pripremiti za sljedeće kolo.”

Tekst: ŽKK Pula
Naslovna fotografija: KSZ 

 

 

Sličan sadržaj