Premijer ženska liga

Premijer ženska liga: Pobjede Pule i Plamen Požege u gostima kod Broda na Savi i KAŽL-a

ŽKK Brod na Savi – ŽKK Pula 75:80 (25-14, 16-16, 19-26, 15-24)

Utakmica 2. kola nije bila sretna za domaću ekipu, iako je Brod na Savi odigrao dobro prvo poluvrijeme i ostvario lijepih +11 (41:30). U drugom dijelu nakon zdravstvenih tegoba najbolja u redovima Broda na Savi, Klara Rimarčuk, mora iz igre što gošće odlično koriste.

Nakon treće četvrtine predost BnS-a je bila +4 i trener Brođanki Boris Virag pokušva zaustaviti rezultatski pad povratkom Rimarčuk, no igračice Pule su već u naletu i na krilima pozitivnog trenutka pogađaju šuteve za tri poena, dok Brođanke pritisnute rezultatom promašuju neke otvorene pokušaje i rezultat u konačnici odlazi na stranu Puljanki koje su pokazale karakter i zasuženo odnijele bodove.

Na strani domaćih prednjačile su Klara Rimarčuk i Milica Sirovina dok su kod gošći igru vodile Lana Pačkovski i Ivana Ujević uz efikasne Mariju Vrdoljak i Karolinu Škare.

Ivan Đukić, trener ŽKK Pula: “U zadnjim sezonama nismo bili uspješni u Slavonskom Brodu, no danas su cure ostale čvrste i ostvarile za nas značajnu pobjedu u ligi koja će u ovoj sezoni biti vrlo izjednačena.”

Igračica Jelena Kapisoda, ŽKK Pula: “Teška utakmica u kojoj smo slabo odigrale prvo poluvrijeme, no u drugom smo podigle preciznost i poboljšale obranu te ostvarile važnu pobjedu. Čestitke cijeloj ekipi.”

Trener Boris Virag, ŽKK Brod na Savi: “Prvo poluvrijeme smo kontrolirali igru i rezultat, no zdravstvene tegobe Klare Rimarčuk i njen izlazak su nam donijeli silne probleme koje nismo uspjeli riješiti u drugom dijelu. Mi obrambeno nismo bili na razini i to ćemo morati popraviti u nastavku prvenstva.”

Igračica Milica Sirovina, ŽKK Brod na Savi: “Dobro prvo poluvrijeme no u drugom padamo s energijom i to se vidjelo u obrani, a i u napadu smo promašile neke otvorene šuteve i zicere što je donijelo loš rezultat. Valja se okrenuti marljivom treniranju i pokušati ovo popraviti u utakmicama koje su pred nama.”

KAŽL – Plamen Požega 70:78 (16:23, 17:14, 17:21, 20:20)

Zaslužena pobjeda igračica Plamen Požege koje su nakon 6:4 vodstva KAŽL-a povele tricom Bašić 6:7 i od tada nisu ispuštale prednost.
Igračice KA Žana Lelas su pokušavale dostići vodstvo gošći i nekoliko puta došle do samo koša razlike, no nisu uspjele prelomiti i prijeći u vodstvo.
Požežanke su iskusnije, s ozbiljnijom rotacijom, nisu padale u ritmu, te predvodene s Kujundžić (22 poena) i Broermann (20 poena), kao i Miletić (14 poena), privode sigurno utakmicu kraju.
Kod domaćih samo je Pirjak ostvarila double-double učinak (23 poena i 10 skokova), a Buckner sa 16 poena, Bošnjak s 12 i Williams s 11 su bile dvoznamenkaste uz određeni broj grešaka.

Sličan sadržaj