Prva Muška Liga

Prva muška liga (2. kolo): Pobjede Mladosti, Omiša, Gorice i Đakova

ALETA PUNTAMIKA – MLADOST 69:74 (17:15, 16:27, 19:16, 17:16)

U utakmici 2.kola Prve muške košarkaške lige gostujuća ekipa HAKK Mladost je u neizvjesnoj utakmici u zadarskim Jazinama pobijedila domaćina KK Aleta Puntamiku rezultatom 69:74.

Kod gostiju najbolji Luka Anzulović s 20 postignutih poena, kod domaćina Marin Jeličić s 14 poena.

U drugom kolu Prve muške lige u utakmici između KK Omiš Čagalj Tours i KK Zagreb pobjedu je odnio Omiš (62:40).
Od samog početka Omišani su krenuli jako i naredali nekoliko uzastopnih poena. Dok su se igrači Zagreba pokušali sabrat, Omiš je već napravio veliku prednost i tu prednost držao do kraja te tako i odnio pobjedu.
Najzaigraniji u redovima Omiša su bili: Ivan Slavina (15 koševa, 4 skoka i 3 asistencije), Ivan Nazor (12 koševa, 4 skoka i 1 asistencija) i Karlo Fulgosi (9 koševa, 1 skok i 3 asistencije),  kod Zagreba su se istaknuli Kristijan Joksimović (10 koševa, 5 skokova), Dorian Jelenek (7 koševa, 7 skokova) i Josip Popić (6 koševa 5 skokova i 1 asistencija).

KK Omiš Čagalj Tours


GORICA – MARSONIA 94:82 (20:24, 33:23, 22:19, 19:16)

Košarkaši Gorice u drugom kolu Prve lige ugostili su na parketu Gradske sportske dvorane goste iz Slavonskog Broda, ekipu Marsonije i slavili 94:82.
U susret su ekipe ušle dvojakog raspoloženja, jer na otvaranju sezone Gorica je doživjela poraz u Zadru od Jazina, dok je Marsonija bila uvjerljiva protiv Bosca.

Otvaranje utakmice pripalo je domaćim igračima, koji su u uvodnim minutama imala tri poena viška (7:4), da bi gosti serijom 7:0 stigli do vodstva 11:7. Uslijedio je povratak goričkih košarkaša koji odgovaraju serijom 5:0 i vode 12:11. Bilo je to vodstvo kratko vijeka, budući da su igrači Marsonije serijom 13:2 otišli do svog najvećeg vodstva (14:22). Ipak, do odlaska na mali predah Gorica spušta prednost na -4 (20:24).

Druga četvrtina u potpunosti pripada igračima trenera Damira Miljkovića, koji je ulaskom Matije Pavlica i Borne Dramalije dobio mirnoću i vanjski šut. Posebno raspoložen bio je Borna Dramalija koji je s tri trice odveo Goricu do lijepih +12 (50:38), da bi na odmor domaći košarkaši otišli sa šest poena viška (53:47).

Sredinom treće četvrtine košarkaši Marsonije nakratko stižu domaću momčad i imaju minimalno vodstvo (59:60), koje poništava Jan Kroflin koš faulom za 62:60, na što je večeras raspoloženi Dramalija stavio tricu za +5 (65:60). Domaći igrači u istom ritmi nastavili su graditi prednost, tako da su na ulasku u posljednju minutu treće četvrtine imali najvećih +13 (75:62).

Stečenu prednost domaća je momčad uspjela sačuvati tijekom posljednjih deset minuta u kojima su gosti najbliže došli na -5 (83:78). Za potpuni povratak nisu imali snage te su bodovi ostali u Velikoj Gorici.

Najučinkovitiji domaći igrač bio je Borna Dramalija s 26 poena, Leon Kalinić je pridodao 22 uz 7 skova, a dvocifren je bio i Matija Pavlic s 14 poena i 7 asistencija. Kod Marsonije 21 poen Khalida Gatesa, isto toliko zabio je i Luka Špehara, dok je Tino Šebalj postigao 14.

Izjave trenera nakon utakmice

Damir Miljković (KK Gorica): Teško izborena pobjeda. Zasluženo smo pobijedili. Momci su cijelo vrijeme imali fantastičnu energiju. Naporno, teško i iscrpljujuće, no pobjeda na kraju. Ekipa Marsonije je kvalitetna i iskusna, no uspjeli smo nekako prelomiti utakmicu ne dozvolivši im puno prilike za povratak. Čestitka igračima jedne i druge ekipe na fer i korektnoj predstavi. Mi se sada okrećemo Đakovu.

Igor Kovačević (KK Marsonia): Sve čestitke Gorici, danas su bili stvarno bolji. Mi smo imali jedan period utakmice u kojem smo vodili, no jednostavno, obrana nam je bila katastrofalna, jer smo primili 94 poena. To ćemo pokušati popraviti već u sljedećoj utakmici.

KK Gorica


BOSCO – ĐAKOVO 67:80 (15:22, 20:18, 16:22, 16:18)

U drugom kolu Prve muške košarkaške lige domaći KK Bosco ugostio je KK Đakovo. Gosti su slavili 67:80.

Gosti bolje otvaraju utakmicu i vode 6:0, prve koševe za domaćina zabija Pavičić. Bosco je konsolidirao svoje redove, ali vrlo dobri gosti drže rezultat u svoju korist i s istekom prve četvrtine zabijaju za najvećih 7 koševa prednosti.

Drugu četvrtinu Bosco otvara košem Krapića, a nakon greške gostiju zabija i Pavković. Đakovo s dvije trice  Hrkača povećava na 8 razlike. Pavičić, jedini raspoložen kod domaćina u prvom poluvremenu, zabija svoj 22 koš, ali gosti ponovo laganim košava povećavaju na 11 koševa prednosti. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 35:40

Treća četvrtina u istom ritmu, koš za koš s obje strane, gosti održavaju prednost od 10 koševa. Treća četvrtina završava prednošću gostiju 62:51. U četvrtoj četvrtini, vrlo dobra ekipa Đakova nije dopustila domaćinu da se rezultatski približi i rutinski privodi utakmicu kraju.

Najbolji strijelci kod domaćina bili su Pavičić 20 poena i Pavković 17. Kod gostujuće ekipe, koja je odigrala timski odlično, istaknuli su se Hrkač s 20 poena i Vojedilov s 15 koševa.


KK Bosco

 

Sličan sadržaj