Prva Muška Liga

Prva muška liga (2. kolo): Ribola Kaštela do prve pobjede

RIBOLA KAŠTELA – CRIKVENICA 68:64 (13:11, 12:14, 24:14, 19:25)

U drugom prvenstvenom kolu seniori Ribole Kaštela stigli su do svoje prve pobjede. Na domaćem terenu svladali su goste iz Crikvenice sa rezultatom 68:64 i sada im slijede dva uzastopna gostovanja u Zadru, jedno u finalu regionalnog dijela Kupa Krešimir Ćosić, a drugo u okviru trećeg kola Prve lige.

Potpuno neizvjesna utakmica otišla je na stranu domaćina nakon što je dvije i pol minute prije kraja treće četvrtine, pri rezultatu 38-38 u igru prvi put ove sezone u službenoj utakmici ušao Marin Vručinić. Kaštelanska momčad je time iznenada dobila kvalitetu više u odnosu na dotad potpuno ravnopravnog protivnika, serijom 19-4 odmah pobjegla na velikih +15 i praktički riješila pitanje pobjednika ove borbene i ne baš lijepe za gledanje utakmice. Gosti su, doduše, ponovno ozbiljno zaprijetili, 10 sekundi prije kraja stigli i do 66-64, ali je opet čovjek odluke bio Vručinić koji je sa dva pogođena bacanja zapečatio sudbinu upornih i odlično pripremljenih ‘Kiraca’.

Vručinić je utakmicu završio sa 12 poena za nešto manje od 12 minuta igre, poen više za pobjednički sastav ubacio je Antonio Klepo, a poen manje Ivo Zukanović, uz 9 asistencija i 5 skokova. Ukupno najučinkovitiji igrač Ribole ipak je bio Mario Delaš koji je do 10 poena stigao uz šut 5/7, uz 6 uhvaćenih i jednu osvojenu loptu te tri asistencije.

Poraženi sastav su kao strijelci predvodili Dario Cvitković sa 17 poena i 6 skokova, te Gabriel Beppe Tomas sa 16 poena, a lijepe brojke upisao je i Amerikanac Clarence Hugh Evans (8p-7s-11a).

Gosti su svoju priliku propustili u fazi igre dok su bili u rezultatskom ‘egalu’, promašivši čak 11 od 19 slobodnih bacanja i izgubivši 19 lopti, pa im u konačnici nije pomogao ni bolji skok (37-43) niti bolji ukupan postotak šuta iz igre (39.7 / 43.9). S druge strane, domaćin se posebno mučio sa šutom za tri poena koji je na kraju susreta bio skromnih 4/25 ili svega 16%.

BOŽE RADOŠ, trener Crikvenice: ”Mislim da je utakmica bila baš prava prvenstvena, sa puno želje, puno truda sa jedne i sa druge strane. Ekipa Ribole je jedna iskusna ekipa koja već dugo godina igra skupa, ima iskustvo Delaša, a na kraju je presudio ulazak Vručinića koji do tada nije ulazio u igru. Za 11 minuta i 49 sekundi momak je zabio 12 poena. Mislim da smo dobro stisnuli domaćina, izmijenili smo par zona i oni se tu i nisu baš snašli. Bode u oči podatak da smo imali 19 izgubljenih lopti i slobodna bacanja 8/19. Smatram da smo odigrali jednu kvalitetnu utakmicu i da smo imali malo više preciznosti na tim bacanjima i malo mirniju glavu u tom prijenosu lopte, da bi utakmica otišla na našu stranu. Čestitam Riboli Kaštela na pobjedi, a mi se idemo zatvorit u dvoranu i dalje radit.”

TONI BIOČIĆ, trener Ribole Kaštela: ”Prije svega čestitke mojoj ekipi na pobjedi. Prva nam je ovo bila utakmica kući, u zadnjih osam dana četvrta službena. U početku smo krenuli dosta nervozno, imali puno otvorenih šuteva koje nismo pogodili, ali smo obrambeno bili jako dobri i energija nam je bila na visokoj razini. Mislim da smo kontrolirali protivničku ekipu, ali nismo bili pravi u napadačkom dijelu. Što je utakmica išla dalje, rasla nam je nervoza jer nas šut nikako nije služio. Čestitam ekipi Crikvenici, vidi se da dobro treniraju i igraju sa velikom dozom energije. Mi se okrećemo novim izazovima, čekaju nas dvije teške utakmice u Zadru, jedna u Kupu, jedna u Prvenstvu i nadam se da će nam se šut popraviti kako bi nam bilo puno lakše igrati. Moram na kraju istaknuti Marina koji nas je, unatoč desetodnevnoj pauzi zbog ozljede, u završnom dijelu utakmice uveo u napadački ritam, donio nam potrebno iskustvo i pravi vjetar u leđa. Nadam se da ćemo biti sve bolji kako sezona bude odmicala.”

Tekst/Foto: KK Ribola Kaštela

Sličan sadržaj