Prva Muška Liga

Prva muška liga: U prvom kolu slavili Mladost, Samobor i Marsonia

HAKK MLADOST – KK CRIKVENICA 90:84 (29:21, 21:23, 19:17, 21:23)

Kada je slobodnim bacanjem Dine Subašića Mladost otišla na +15 šest minuta prije kraja, činilo se da susret ide ka svojem mirnom završetku, međutim gosti iz Crikvenice se nisu predavali pa su brzom serijom 8:0 vratili rezultatsku neizvjesnost.
U utakmici s ukupno pogođenih 19 trica Mladost je na poluvremenu imala šest razlike iako se na trenutke činilo kako je prikazanom igrom zaslužila i više. Na mladost Mladosti, Crikvenica je uzvratila dodatnom energijom pa se praktički cijelu utakmicu izuzev posljednje četvrtine igralo koš za koš. Drugo poluvrijeme donijelo je nastavak intenzivne borbe u kojoj su se čvršćima i preciznijima pokazali domaćini.
Ključni trenutak utakmice ipak se dogodio u samoj završnici kada je Mladost napravila seriju od 11-0, čime su bodovi ostali na Kajzerici. Najbolji u redovima domaćina bili su Dino Subašić s 21 poenom i 6 skokova, Luka Anzulović s 20 poena, 6 skokova i 5 asistencija te Noa Škrobot sa 19 poena i 6 skokova. Kod Crikvenice Franco Filipović je imao 24 poena, a Hugh Evans 22 poena i 6 asistencija.
Luka Pešut, HAKK Mladost: “Mislim da smo trebali prelomiti utakmicu ranije. Pobjeđivali smo ih više puta, ali nismo nikako uspjeli ostvariti veću razliku. Kretali smo se oko 7-8 poena razlike, jer smo radili greške iz našeg neiskustva što nije tim dečkima za zamjeriti. Idemo dalje, bitno je da smo danas pobijedili i naučili nešto novo.”
Bože Radoš, KK Crikvenica: “Prije svega mislim da su obje ekipe energetski bile na visokom nivou. Iako treba priznati da je Mladost pokazala više energije tijekom cijele utakmice. Otvorili smo utakmicu dobro, ali kad dopustiš 14 napadačkih skokova u poluvremenu onda ne možeš s takvom igrom nikoga dobiti. U prvom poluvremenu smo primili 50 poena, što je pokazalo da je naš najveći problem bila obrana. Na tome moramo raditi u idućem periodu kako bismo to popravili. Čestitam Mladosti na zasluženoj pobjedi i želim im puno sreće u nastavku prvenstva.”
Tekst: David Gunjević/KK Cedevita Junior

ĐAKOVO – SAMOBOR  70:97 (17:28; 13:25; 15.29; 25:15)

Đakovački košarkaši kao novaci u Prvoj košarkaškoj ligi otvorili su prvenstvo domaćim porazom od momčadi Samobora koju je predvodio Kruno Simon. Domaćini su u prvih pet minuta utakmicu otvorili kao iz snova: osam poena Dine Radoša (dvije trice i dvica) i polaganje Martina Vedriša donijelo im je vodstvo 10:1. Gosti iz Samobora u tim su trenucima promašili nekoliko otvorenih šuteva i vidjelo se da nisu uhvatili radnu atmosferu. Međutim, kada je Kruno Simon krenuo s asistencijama svojim suigračima, đakovačka se prednost počela topiti tako da su gosti u sedmoj minuti prvi puta stigli u vodstvo pri rezultatu 19:17. Do odlaska na mali odmor povećali su razliku na plus 11 (28:17).

U drugoj četvrtini gosti su bili precizni u tricama i razlika se iz minute u minutu povećavala. Đakovčani su počeli griješiti pokušavajući što prije doći do koša, uslijedilo je nekoliko krivih dodavanja što koriste gosti i laganim poenima podižu razliku na plus 23 (30:53).

U posljednje dvije četvrtine bilo je to odrađivanje posla u kojemu su gosti zaredali tricama stalno povećavajući prednost. Đakovčani su pokušavali individualnim akcijama, ali čvrsta obrana Samoboraca s lakoćom je rješavala takve situacije. Objektivna đakovačka publika uživala je u lakoći igranja Krune Simona koji je ubacio samo pet poena, ali je asistirao svojim suigračima koji su bili na otvorenim šutevima, ali puno lopti završilo je i pod samim košem gdje su gostujući centra s lakoćom poentirali.

U šutevima za tri poena prednjačio je Vito Čretni s ubačenih sedam trica (7-14), dvoznamenkasti strijelci u pobjedničkim redovima bili su: Lovro Mandalinić (15, 6-10 šut; valorizacija 21), David Ćavar (16; šut 7-13; valorizacija 15) i Roko Sedlar (14 poena; šut 6-10; devet skokova; valorizacija 21). I dakako Kruno Simon (5 poena, 11 asistencija, 7 osvojenih lopti; valorizacija 19).

U đakovačkim redovima na prvoligaškoj razini tek Dino Radoš (20 poena, šut 8-15; valorizacija 14). Po 11 poena zabili su: Stjepan Hajduković, Blaž Vojedilov i Martin Vedriš.

Tekst: KK Đakovo


KK MARSONIA – KK BOSCO 106:83 (32:16, 22:26, 20:17, 32:24)

U prvoj utakmici sezone Marsonia je ugostila bivšeg premijerligaša Bosco iz Zagreba i ostvarila važnu pobjedu.
Mlada ekipa Bosca kojoj je nedostajalo nekoliko igrača nije uspjela parirati raspoloženom domaćinu.
Prva četvrtina je odredila na neki način tijek utakmice. Prve koševe postižu gosti i vode do pred kraj druge minute kada Gates postiže tricu i od tada je Marsonia samo povećavala svoju prednost. Četvrtina završava rezultatom 32-16.
Početak druge dionice Marsonia starta sa novom petoricom igrača koji ipak malo propuštaju u ritmu što igrači Bosca koriste i osvajaju četvrtinu 22-26. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 54-42 za Marsoniju.
Nastavak ne donosi iznenađenja i treća dionica ide na stranu domaćina 20-17.
U zadnjem dijelu utakmice koju također osvaja Marsonia 32-24 domaćin potvrđuje pobjedu rezultatom 106-83. Najbolji pojedinci u redovima Marsonije bili su Khalid Gates 29 poena i Tonći Lisica 15. Ali spomenimo da je kod domaćina šest igrača imalo dvoznamenkasti učinak. Najbolji igrači Bosca bili su Pavković Josip 20 i Bilokapić Luka sa 19 postignutih poena. U obje ekipe treneri su u zadnjoj četvrtini u igru ubacili i mlađe igrače.
Tekst: KK Marsonia

Sličan sadržaj