Reprezentacije 🇭🇷U16 (ž)

U16 (ž) na EP: Kadetkinje među šest najboljih u Europi, sutra borba za 5. mjesto

HRVATSKA – MAĐARSKA  86:76 (25:17, 16:15, 22:14, 23:30)

Ženska kadetska reprezentacija Hrvatske slavila je u utakmici protiv Mađarske u sklopu razigravanja od 5. do 8. mjesta Europskog prvenstva A divizije rezultatom 86:76. Hrvatska je ovom pobjedom među šest najboljih reprezentacija u Europi, a sutra će izabranice Tatjane Jacović imati još priliku boriti se za 5. mjesto.

Kadetkinje su ušle sigurno u prvu četvrtinu nakon koje je druga dionica samo pridonijela učvršćivanju vodstva Hrvatske unatoč tome što se Mađarska serijom 10:0 približila u jednom trenutku na 34:32. Hrvatske igračice se ubrzo vraćaju u ritam nakon nekoliko minuta bez postignutog koša. Reprezentacija Mađarske do kraja utakmice više nije ugrozila prednost Hrvatske te je konačan rezultat na semaforu pokazao +10 razlike (86:76).

U redovima hrvatske reprezentacije istaknula se Olivia Vukosa s 34 poena, 16 skokova i četiri blokade, a pratila ju je Lena Bilić s 19 poena, šest skokova i devet asistencija.

Trenerica kadetkinja Tatjana Jacović o dojmovima nakon odigrane utakmice:
“Pobjeda protiv Mađarske i to 10 razlike, a svi znamo tko je Mađarska u ženskoj košarci. Ovdje na EP je jedna od najboljih skakačkih ekipa. Uspjeli smo im zatvoriti skok i njihovu brzu tranziciju. Ne bojimo se za svoje poene jer smo na EP najbolja ekipa po efikasnosti. Moramo ohladiti glave i odmoriti igračice jer
sutra nas čeka još jedna teška utakmica u borbi za 5. mjesto koje vodi na Svjetsko prvenstvo.”

Utakmica za 5. mjesto je na rasporedu sutra, 19.8. s početkom u 13 sati.

FOTO: FIBA

Sličan sadržaj