Reprezentacije 🇭🇷U16 (ž)

U16 (ž) reprezentacija: Prvi testovi u Sloveniji

Ženska kadetska (U16) reprezentacija Hrvatske nedavno je u Sloveniji odigrala prve dvije prijateljske utakmice u sklopu priprema za Europsko prvenstvo. U obje je utakmice slavila domaća Slovenija, no svakako valja napomenuti da su prvi testovi došli u vrlo ranoj fazi priprema.

  • SLOVENIJA – HRVATSKA 77:55 (24-14, 23-10, 11-15, 19-18) – 12. srpnja
  • SLOVENIJA – HRVATSKA 82:45 (19-14, 19-15, 23-8, 21-8) – 13. srpnja

Trener Benjamin Markulak naglašava kako uoči Europskog prvenstva za reprezentaciju ima još mnogo posla: “Počeli smo s pripremama 7. srpnja i ove dvije utakmice su nam došle nakon samo pet dana priprema. Kroz tih pet dana smo dobro radili, igračice su bile maksimalno motivirane na treninzima i stvarno mogu reći da sam zadovoljan sa pristupom treningu. Pokušali smo postaviti neke napadačke principe, što smo donekle i uspjeli provesti kroz ove dvije utakmice, no imamo još puno posla.”

Ženska kadetska reprezentacija, međutim, još nije u punom sastavu.  Utakmice sa Slovenijom trener Markulak je opisao ovako: “Obje utakmice su bile izrazito teške. Ekipa Slovenije igra dosta agresivnu i čvrstu košarku, što nama u ovom trenutku nije odgovaralo. Uspjeli smo u navratima pružiti dobar otpor, pa čak i mi njih iznenaditi s nekim obrambenim reakcijama i agresivnošću, no trebat će nam puno više od pet dana priprema da dođemo do nivoa agresivnosti koji želimo.
Ni prvu ni drugu utakmicu nismo uspjeli odigrati u kompletnom sastavu. Uz igračice koje će nam se priključiti nakon U17 Svjetskog prvenstva, prvu utakmicu smo zbog bolesti bili bez Tabak, dok su drugu utakmicu zbog viroze propustile Milat i Dobra.
Prvu utakmicu smo dobro ušli u susret borbeno, s dobrom energijom, no sredinom prve četvrtine Slovenija diže agresivnost i intenzitet na što mi nismo uspjeli odgovoriti i do poluvremena smo bili u velikom zaostatku. Drugo poluvrijeme smo odigrali bolje i uspjeli smo u nekim trenucima i smanjiti taj zaostatak, ali za neki veliki preokret ipak nismo imali dovoljno snage i koncentracije.
U drugoj utakmici smo prvo poluvrijeme odigali dobro, sve dogovore iz svlačionice igračice su ispunile i to nam treba biti pokazatelj za dalje. Zaostatak od 9 poena na poluvremenu nam je davao nadu da možemo i ozbiljnije priprjetiti Sloveniji. Drugi dio utakmice Slovenija je otvorila s puno više agresivnosti i koncentracije nego mi. Prisilili su nas na veliki broj grešaka odmah na početku drugog poluvremena te uz nekoliko pogođenih trica su odveli utakmicu na veliku razliku. Nakon toga smo fizički i mentalno pali što je na kraju rezultiralo velikim zaostatkom. Sljedeće pripremene utakmice očekuju nas protiv Finske 21. i 22.7. gdje idemo probati podići svoj nivo igre i primijeniti ono što dobro radimo na treninzima.”

Po povratku iz Finske, Slavonski Brod je sljedeća destinacija reprezentacije, a 30. i 31. srpnja tamo se igraju i prijateljski susreti s Crnom Gorom. U Osijeku će se 8. i 9. kolovoza s Irskom odigrati posljednji ispiti prije Europskog prvenstva koje se od 16. do 24. kolovoza igra u mađarskom Miškolcu.

Sličan sadržaj