Reprezentacije 🇭🇷Seniorke

REPREZENTACIJA (ž): Druga pobjeda nad Luksemburgom za kraj ljetnih priprema

HRVATSKA – LUKSEMBURG 72:51 (12-18, 25-11, 21-14, 14-8)

Nakon uvjerljive pobjede od 98:70 u prvoj prijateljskoj utakmici protiv Luksemburga, Hrvatska je odigrala i drugu, ujedno i posljednju pripremnu utakmicu s reprezentacijom Luksemburga.

Trkačka ekipa Luksemburga ušla je u utakmicu vrlo brzo i prvu četvrtinu privela kraju s 12:18 u svoju korist. Nakon malog odmora semafor je pokazivao i 12:20 za gošće, no Hrvatska je povukla +16 seriju do vodstva od 28:20. Poluvrijeme dolazi pri 37:29, uz tri trice Karmen Čičić u drugoj četvrtini.

Do kraja utakmice Hrvatska vodstvo više ne ispušta, u posljednju se četvrtinu ulazi na +15, a polaganje Ane Mandić označilo je prvih +20 na 63:43. Krajnji rezultat od 72:51 ukazuje na sigurnu pobjedu Hrvatske, no ne iskazuje kvalitetu luksemburške ekipe zbog koje su izabranice Stipe Bralića i danas morale dati svoj maksimum.

Karla Erjavec je postigla 19 poena, Ana Mandić je upisala 15 poena uz 9 skokova, a Karmen Čičić se zaustavila na 12 poena. Kod Luksemburga je ponovno najbolja bila Anne Simon s 18 poena i 8 skokova.

Izbornik Stipe Bralić je nakon utakmice zaokružio ljetni ciklus priprema: „Odradili smo 18 dana priprema s četiri prijateljske utakmice vrlo zadovoljavajuće i to s kombiniranom ekipom djevojaka koje su imale bitnu ulogu u kvalifikacijama za EP i djevojaka koje su na granici reprezentacije i koje su se pokazale u jako dobrom svjetlu. Na turniru u Grčkoj igrali smo protiv domaćina i Danske, obje reprezentacije bile su u svojim najjačim sastavima, kao i danas Luksemburg. Maksimalno sam zadovoljan s trudom, zalaganjem i ponašanjem cura, kao i igrama.

Protiv Grčke koja je sudomaćin sljedećeg Europskog prvenstva smo u zadnju minutu ušli s -3, a Dansku koja je izuzetno čvrsta i jaka reprezentacija i koja je na tom istom turniru pobijedila Grčku, smo dobili s 23 razlike. Posljednje dvije utakmice igrali smo s luksemburškom ekipom koja igra atipičnu vrlo brzu košarku s pet vanjskih igračica, a i mene su iznenadile kvalitetom. U prvoj smo utakmici pogodili 19 trica, a drugu smo ih dobili obranom, no ponavljam kako nije iznenađujuće da Luksemburg ima 2:0 u kvalifikacijama za sljedeće Europsko prvenstvo.

Proteklih 18 dana nam je jako koristilo, to nam je zapravo priprema za studeni i drugi ciklus kvalifikacija za EP kada nas očekuju utakmice protiv Austrije i Španjolske u gostima. Dobili smo i potvrdu kako imamo još nekoliko cura koje itekako mogu participirati i da proširimo bazu koja je u ženskoj košarci mala. Svaka pomoć i okupljanje koje inicira i podržava Savez daje ogromnu prednost curama i meni kao treneru, da budemo sve bolji i da uhvatimo priključak s 10 najboljih reprezentacija u Europi.“

 

Sličan sadržaj