Reprezentacije 🇭🇷U15

U15 reprezentacije na Jr. NBA turniru u Valenciji: Dečki osvojili treće mjesto, cure četvrte

Muška i ženska U15 reprezentacija Hrvatske ovih je dana sudjelovala na Jr. NBA turniru u španjolskoj Valenciji od 26. do 29. lipnja. Radi se o elitnom turniru za reprezentacije mlađih kategorija do 15 godina starosti iz 6 europskih zemalja – uz Hrvatsku tu su Italija, Litva, Engleska i Nizozemska, dok je Španjolsku predstavljala Valencia.

 

Hrvatska muška reprezentacija na turniru je slavila u utakmici za treće mjesto protiv Engleske rezultatom 56:45. Dečki su držali prednost u svim četvrtinama, a reprezentacija Engleske približila im se tek u trećoj dionici pri rezultatu 34:35 što na kraju nije ugrozilo put prema pobjedi. U redovima hrvatske muške reprezentacije istaknuli su se Leo Vrban sa 17 poena, potom ga je pratio Ante Garac sa 15 postignutih poena, a dvoznamenkast je bio i Gabriel Peris Dvojković s 12 poena.

Ženska U15 reprezentacija ostvarila je četvrto mjesto na turniru ostvarivši ukupno dvije pobjede i to protiv Engleske i Litve, dok je porazom protiv Italije 39:35 Hrvatskoj promakla bronca. Od dvoznamenkastih strijelaca bila je jedino Lana Pozder koja je postigla 10 poena.

Među najbolju petorku muškog turnira uvršten je Ante Garac, dok je Iva Tabak odabrana za najbolju petorku ženskog turnira.


U15 MUŠKA REPREZENTACIJA

Roni Seba
Frane Bajković
Lukša Pavlović
Gabriel Peris Dvojković
Vito Kovačević
Zdravko Perić
Luka Žunić
Ivano Jelovčić
Luka Jerak
Leo Vrban
Tomo Dacer
Lovro Pjević
Ante Garac

STRUČNI STOŽER:

Darko Kunce – instruktor HKS-a
Antonio Beneta – trener
Tomislav Jelinčić – fizioterapeut


U15 ŽENSKA REPREZENTACIJA

Ilenia Mia Menalo
Petra Glomazić
Lana Pozder
Klara Bilušić
Petra Baričević
Greta Prkoča
Mara Koncul
Iva Tabak
Lara Pavela
Perina Vlaić
Nika Gverić
Jelena Polovina

TRENERICE 

Alma Majstorović
Ana Vrsaljko
Anita Rade


Foto: Jr. NBA

Sličan sadržaj