Reprezentacije 🇭🇷U17 (ž)

U17 (ž) na SP – Trenerica Jacović: “Igrati za deveto mjesto na svijetu velika je stvar!”

Na Svjetskom prvenstvu u Meksiku hrvatska ženska U17 reprezentacija je u četvrtoj utakmici upisala poraz od 59:63 protiv reprezentacije Francuske. Hrvatsku danas, 19. srpnja u 23 sata prema srednjeeuropskom vremenu očekuje susret sa Argentinom u razigravanju za plasman od devetog do 16. mjesta.

Podsjetimo, plasman na Svjetsko prvenstvo Hrvatska je zaradila time što je prošlog ljeta kadetska reprezentacija bila peta u Europi, a ne treba zaboraviti ni dva ljeta unazad kada je U16 reprezentacija ponijela europsku broncu.

Tatjana Jacović, trenerica reprezentacije bila je vidno razočarana porazom, no svjesna kvalitete svojeg sastava: “-4 sa prvakinjama Europe! Nedavno bi taj rezultat unaprijed potpisali i bili zadovoljni, no sada ostaje tuga jer nam se Francuska cijelu utakmicu nudila, a mi nikako da prelomimo i odemo na neku sigurniju razliku. Izašla nam je Vukoša u četvrtoj četvrtini s pet osobnih pogrešaka i tu su Francuskinje dobile  krila jer je do tada Vukoša dominirala reketom, a njenim odlaskom s parketa izgubili smo i skok. Moje igračice su ostavile srce na parketu i ne mogu im ništa predbaciti.
U samoj završnici nedostajalo nam je malo sreće da udemo u 8 najboljih na svijetu. Imali smo jaku skupinu sa SAD-om i Australijom i križali se sa skupinom u kojoj su Kanada i Francuska. Svi znamo što te zemlje znače na košarkaškoj mapi i koliku selekciju igračica imaju. Samo naše prisustvo na Svjetskom prvenstvu je veliki dobitak i iskustvo za igračice i za nas trenere. Konačno, igrati za deveto mjesto na svijetu je velika stvar.
Iznad svih Hrvatska!”

FOTO: FIBA

 

Sličan sadržaj