Reprezentacije 🇭🇷U16 (ž)

U16 (ž) reprezentacija: Dva poraza oslabljene Hrvatske od Finske

Ženska kadetska (U16) reprezentacija Hrvatske u sklopu priprema za Europsko prvenstvo A divizije je doživjela dva poraza na gostovanju od domaćina Finske.

U prvoj je bilo 95:46, a u drugoj 75:59 za Finsku.

Nekoliko važnih nositeljica igre tek je završilo svoj nastup na U17 Svjetskom prvenstvu u Meksiku na kojem je Hrvatska osvojila odlično deveto mjesto. Njihovim priključivanjem bit će to konkurentnija ekipa pa dosadašnje rezultate treba uzimati s rezervom.

Trener Benjamin Markulak: “Odigrali smo dvije totalno suprotne utakmice. Prva utakmica je tekla solidno do poluvremena, imali smo prilike spustiti razliku ispod 10 poena, no brzanjem na pressingu Finske završilo je 17 poena prednosti. Drugo poluvrijeme moramo što prije zaboraviti, odmah na početku nekoliko loših odluka odvelo je utakmicu u crnu rupu iz koje se nismo uspjeli izvući. Puno izgubljenih lopti i skokova u napadu Finske omogućilo im je previše drugih napada. Jednostavno, u ovoj utakmici nismo bili dovoljno agresivni, nismo pokazali ono što smo radili na treninzima i s kakvom energijom smo trenirali bez obzira na bolesti i ozljede koje su nas snašle od početka priprema.

Druga utakmica totalna suprotnost. Odlična energija tijekom cijele utakmice, kako na terenu tako i na klupi. Držali smo Finsku u egalu do trenutka kada smo dobili tri trice zaredom s kojima su se Finkinje odvojile na 15 razlike. Bili smo agresivni cijelu utakmicu i u obrani i u napadu i to je ono čemu trebamo težiti. Cure su se borile do kraja i na kraju poraz od 16 razlike izgleda dobro u odnosu na -49 prvi dan. Mogu reći da sam zadovoljan s pristupom u ovoj drugoj utakmici, pohvalio bih igračice koje su se uspjele vratiti iz ponora nakon prve utakmice koju svi želimo što prije zaboraviti.

Treba naglasiti i da smo ove utakmice odigrali bez nekoliko bitnih igračica sa Svjetskog prvenstva – Zlatoper, Gažić i Stipić, dok smo obje utakmice igrali bez Milat i Bilić, a drugu utakmicu i bez Džidžić.
Priključivanjem i povratkom ovih igračica bi trebali dobiti na kvaliteti i širini rostera te više parirati ekipama kao što su Slovenija i Finska. Slijedi nam kratka pauza od 3 dana odmora i povratak u Slavonski Brod 27. srpnja u, nadam se, kompletnom sastavu gdje ćemo odigrati prijateljske utakmice s Crnom Gorom.”

Cure se, dakle, ponovno okupljaju u Slavonskom Brodu u kojem će 30. i 31. srpnja odigrati prijateljske susrete s Crnom Gorom.

Još dvije utakmice očekuju kadetkinje u sklopu ovih priprema i to u Osijeku 8. i 9. kolovoza kada će im protivnik biti Irska. Bit će to posljednji ispiti prije Europskog prvenstva koje se od 16. do 24. kolovoza igra u mađarskom Miškolcu.

Hrvatska nastupa u skupini A u kojoj su još Italija (16. kolovoza), Švedska (17. kolovoza) i Njemačka (18. kolovoza).

Sličan sadržaj