U20 (ž)

U20 (ž) reprezentacija: Hrvatsku zaustavila viroza, slijedi borba za sedmo mjesto

HRVATSKA – IRSKA 73:87 (24:24, 12:27, 14:17, 23:19)

U razigravanju od 5. – 8. mjesta na Europskom prvenstvu B divizije ženska U20 reprezentacija upisala je poraz od Irske 73:87, a sutra slijedi borba za 7. mjesto protiv Velike Britanije. Uslijed velikih problema s crijevnom virozom, hrvatska reprezentacija je ovaj susret odigrala sa samo šest igračica. Hrvatice su unatoč tome uspjele konkurirati reprezentaciji Irske cijelu prvu četvrtinu, ali je Irska ipak zaustavila hrvatski napad.

Istaknula se Nika Rodek koja je odigrala svih četrdeset minuta te postigla 18 poena, 12 skokova i 8 asistencija, a Iva Dorja Žaja svoj doprinos je dala ss 21 poenom, dok je Valentina Mia Šarić ubacila 10 poena. Dvoznamenkasta je bila i Sara Deidda koja je imala 14 poena.

Trenerica Iva Borović Gregov: ”Utakmica sa šest igračica, mislim da je rezultat suvišno komentirati. Skidam kapu curama koje daju sve od sebe i koje su pokušale odigrati tih 40 minuta na njihovoj najvećoj mogućoj razini. Dok su bile svježe mogle smo nekako i parirati, a kasnije je to bilo nemoguće. Puno ekipa ima velikih problema s crijevnom virozom i povraćanjem te ne znam u kakvom ćemo biti sastavu u borbi za 7. mjesto.”

Foto: Fiba

Sličan sadržaj